Zdravím všetkých comrades in music!
Ja osobne mám Dimmu Borgir rád a najradšej mám tieto piesne:
Stormblast: alt lys er svunnet hen (úžasný refrén), Sorgens Kammer Del 2(prekrásne klávesi) zvyšok mám rád ale nie su moje top no.
Enthrone Darkness Triumphant: Deaths Embrace (prvá pesnička, čo som od nich počul, krásna melódia) a Entrance.
Spiritual Black Dimensions: Dreamside Dominions (krásne melodické), Arcane Lifeforce Mysteria (jedna z mojich absolútnych top skladieb) Insight and the Catharsis (zbožňujem ten clean vokál na konci, kde spieva: "O dreadful angel of mine, enrich me with the power of your being. Rigid father teach me how to comprehend I will commence myself to understand..."
The Promised Future Eons je taká krásne záhadná, niečo ako Fear and Wonder plus keď sa spustí gitarová časť, je to nádhera.
Godless Savage Garden: Chaos Without Prophecy (to je live album alebo čo, pretože všetko tu mám že live iba Chaos Without Prophecy je nova hmm...
Puritanical Euphoric Misanthropia: Puritania (niet o čom masterpiece), Architecture of Genocidal Nature (úžasný text, skvelá atmoféra), Fear and Wonder (jemné ale čarovné a tajomné, skrátka správne Intro)
Indoctrination (super text ale hudba príliš chaotická a taká "tvrdá" na mňa hold.) Sympozium (nádhera, proste to znie ako klasická hudba a pritom je to metal, masterpiece) Burn in Hell (mne to príde ako výsmech, že haha budeme horieť v pekle, tá pesnička má svoje osobné čaro no) Imho nie je tu okrem Indoctrination pieseň, ktorú by som hudobne nemohol stráviť ale Indoctrination to kompenzuje textom.
Death Cult Armageddon: Progenies of the Great Apocalypse (máte pravdu HYMNA Dimmu, úžasná pieseň, a ten clean vocal...) Popravde tento album si tak nepamätám ako ostatné, musím popočúvať znova a potom dodám "recenziu"

In Sorte Diaboli: No neviem prečo sa Vám tento album zdá nudný. Serpentine Offering je textom aj hudbou MASTERPIECE! Tie bicie tam sú asi najkrajšie, čo som počul a opäť vocál je proste netreba slov:)
Invaluable Darkness: (Vocál a Refrén) Sacrilegious Scorn (klip má super, text aj hudbu. Vocal opäť špičkový)
Foreshadowing Furnace (Ten začiatok má skvelú atmosféru ako počuť zvonicu a počuť ľudí, čo sa zhromaždujú na popravu a zrazu: Sparks fly and fire licks my wings, bound to this wood I was born for burning! I rebbeled against the flock declined to submit the slavery etc. skvelé zakončenie albumu, ktorý má super príbeh aj texty.
No a zvyšok z In Sorte Diaboli sa aj mne zdá nevýrazný ešte Fallen Arises je príjemná inštrumentálka ale ostatné také nevýrazné to uznávam.
Hmm snáď som na žiaden klenot od Dimmu nezabudol no